Voeding heeft een direct effect op je hormonen en dus ook op hoe jij je voelt; sommige soorten voeding kunnen je rustig en ontspannen maken en sommige soorten voeding maken je onrustig en/of kunnen zorgen voor ongemakken zoals buikpijn en maagzuur of nog erger, kunnen je ziek maken.

Omdat voeding effect heeft op je hormonen, kan het niet alleen je figuur, maar ook je energie-level, humeur, huid en je slaap beïnvloeden.

 

Klik voor meer informatie op:

 

Wel 95% van alle Nederlanders is ondervoed! Slechts 5% eet voldoende gezonde voeding, zoals groente, fruit, noten, peulvruchten en hele granen, om zo genoeg voedingsstoffen binnen te krijgen. Je kan je misschien wel voorstellen wat dit voor consequenties heeft.

Daarnaast zijn de grondstoffen sinds de jaren 50 ontzettend achteruitgegaan door over-teelt, kunstmest en milieuvervuiling.

Het is daarom nog belangrijker om je lichaam voldoende te voeden met gezond eten, zodat alle processen in je lichaam goed kunnen blijven werken en je het optimale uit jezelf kan halen.

Aan alle kanten vliegen de producten en reclames je om de oren. Op de verpakking staan mooie woorden zoals ‘Goede keus’, ‘gezond ontbijt’, ‘met toegevoegde vitamines’, en blije afbeeldingen van mensen en dieren, die met hun duim omhoog wijzen en je willen laten geloven dat het een goede keus is.

Op school leren we van alles, maar niet wat echt goede voeding is en wat slechte voeding met je lichaam doet. Sterker nog, we krijgen verkeerde informatie, zodat de slechte producten verkocht blijven worden. Hoe meer ik me in voeding verdiep; opleidingen volg; praat met professionals; boeken lees en seminars bezoek, hoe meer ik verbaasd ben over hoe we misleid worden.

 

Een lichaam is heel sterk en kan veel hebben, maar wat als het op is? Of wat als het te laat is, omdat je niet meer beter kán worden?
Het probleem is dat ongezonde voeding tegenwoordig als normaal wordt gezien. Voeding zoals voedsel zonder voedingsstoffen, suiker, transvetten, vlees vol antibiotica en groeihormonen, kweekvis vol zware metalen en kwik, en bewerkt voedsel dat toegevoegde suikers bevat, is heel normaal. Maar liefst 80% van de supermarkt is ermee gevuld!!

Van een ieniemienie kleine cel groei je uit naar een volmaakte baby, met alles erop en eraan, en vervolgens groei je naar de volwassen en volgroeid persoon die je nu bent. Hoe mooi is dat?! En hoe kan dat? Het komt door voeding.
Het lichaam is zo intelligent en zo sterk, maar door een verkeerde lifestyle heeft je lichaam het zwaarder dan nodig. Je lichaam ‘verspilt’ daardoor heel veel energie en daarnaast heb je eerder kans om ziek te worden.
Net zoals bij een auto, moet je je lichaam ook de juiste brandstof geven. Eet voeding dat je energie geeft en zorgt dat je je optimaal voelt, dat je gezond blijft en je je fit en gelukkig voelt.
Want alleen dan kan je daadwerkelijk alles uit het leven halen. Je kan je passie volgen, solliciteren op die droombaan, en je durft eindelijk die droomman/vrouw aan te spreken!

Tijdens mijn trainingen en coaching leg ik uit wat het effect is van die ‘normale’ levensstijl en wat de alternatieven zijn. Het gaat eerst om bewustwording, dan om het krijgen van de juiste kennis, die ik tijdens de training overdraag, zodat je vervolgens keuzes kan maken die bij je passen.

Bij één op één coaching bespreken we wat jij belangrijk vindt en maken we zo samen een plan op maat; een die je goed kan volhouden en waar je je goed bij voelt.

De training is ook zeer geschikt voor bedrijven. Wanneer personeel bewuster en gezonder eet, heeft dat effect op hun ziekteverzuim, energie, focus en zelfvertrouwen.

 

Wil je een keer een event bijwonen of wil je een training bij jou op het werk, stuur dan vrijblijvend een mail naar info@stateofmindnetwork.nl