Het leven is een aaneenschakeling van gevolgen van keuzes die we zelf maken. Dit doen we elke dag, de hele dag door, zonder dat we ons bewust zijn van deze gevolgen. Op elk moment van de dag kunnen we ons afvragen hoe we ons voelen in onze belevingswereld en kunnen we elk gevoel herleiden naar een keuze of beslissing. Omdat we niet altijd de verantwoordelijkheid willen nemen voor onze situatie, zijn we snel geneigd om het startpunt van een probleem te stellen op een punt dat ver bij onszelf vandaan ligt, waardoor we ook ver van de oplossing blijven. Liefde kan verstrekkende emotionele gevolgen hebben, die allen hun oorsprong hebben in een beslissing om iemand toe te laten als vriend, vriendin, echtgenoot of echtgenote. Toch zijn we snel geneigd om de verantwoordelijkheid voor de gevolgen te leggen bij de ander. Al voelt dit als een makkelijke oplossing, betekent dit ook dat we ons hiermee van de ander afhankelijk maken voor de oorzaak en de oplossing van liefdesverdriet.

Ook voor stress van carriere of werk zijn we geneigd de oorzaak buiten onszelf te zoeken, terwijl we altijd ergens gekozen hebben voor die baan of die carriere-move. Alle gevolgen van die beslissing zijn niet meer dan dat; gevolgen van die beslissing.

Zodra we die bewustwording krijgen, ontdekken we ook dat precies daar de sleutel naar de oplossing ligt. We moeten andere keuzes maken om andere gevolgen te krijgen. En hoe sneller we dat in de praktijk brengen, hoe eerder we de veranderingen in ons leven zullen merken.
Hoe zit dat bij jou?

Check video hier: http://bit.ly/VideoTrainingsWebsite