DE VIJFDE DIMENSIE

Wat is 5D?
Iedereen is bekend met 3D, dat is de derde dimensie waarin we opgroeien en die voor de meeste mensen wel vertrouwd voelt. Maar heel langzaam verschuift de mensheid als collectief naar een hogere dimensie. Dit is de shift van 3D naar 5D.
5D is geen fysieke plek waar je naartoe kunt reizen. Het is een energetische frequentie waar je automatisch bevindt als de vibratie van jouw energie een bepaalde hoogte heeft. Op 5D bevind je je in een hoger bewustzijn waardoor je veel meer inzicht hebt in jezelf en in alles om je heen. Je neemt meer waar, je ziet meer, je begrijpt meer. Het is niet iets dat de mensheid heeft verzonnen, het is een enorm krachtige universele ontwikkeling die momenteel plaatsvindt. Deze shift is overal waarneembaar, mits je de signalen weet te vertalen.
Dat de shift gaande is, is vooral goed waarneembaar bij mensen die meeshiften. Mensen die vanuit 5D leven vibreren namelijk hoog. Ze verklaren de realiteit in termen van energie, vibratie en frequentie. Zelfs in turbulente tijden weten ze daardoor happy, rustig en succesvol te blijven en lijken ze hun leven volledig onder controle te hebben. Maar een voorwaarde voor deze hoge energie-vibratie is wel dat er mentale ruimte en vrijheid is, zonder blokkades en zelfsabotage.
Mentale gevangenis
Je kan alleen in 5D aankomen als je bevrijd bent uit deze mentale gevangenis, waar je overal om je heen mensen in vast ziet zitten. Je bent dan los van zelfsabotage, blokkades, onzekerheden, angst, stress, depressie, woede, frustratie, schaamte, schuldgevoel, trauma en uitstelgedrag. Je hebt je ego ontmoet, je demonen in de ogen gekeken en verslagen. Dit is de enige manier om jezelf, je passie en je liefde te bevrijden en je zielsmissie te voelen en te kunnen accepteren.
Dit betekent niet dat je vanuit 5D geen uitdagingen meer hebt of niet voor lastige keuzes kan komen te staan, geenszins. Maar kenmerkend voor 5D is dat je de kunst van manifesteren en aantrekken verstaat. Daarom bewegen de shifters makkelijk mee met de hobbels en uitdagingen van het leven. Dit zorgt voor een constant hoge levens-energie en -flow waarmee ze hun eigen geluk en succes creëren.
Mensen die vanuit een lagere dimensie leven, ervaren het leven op een hele andere manier. In de lagere dimensies zitten ze nog vast in oude patronen en denkwijzen. Omdat zij (nog) niet meeshiften met de wereld ontstaat er een afstand waardoor er steeds minder overzicht en logica in hun belevingswereld lijkt te zijn. Vaak zijn ze zich niet eens bewust van een shift en is het leven rondom, vaak onbewuste, jarenlange persoonlijke issues gebouwd. Deze issues vormen de muren van de mentale gevangenis die streng wordt bewaakt door het ego. Het is een onbewuste maar zeer beklemmende houdgreep. Hierdoor is het leven veel moeizamer en wordt er minder flow ervaren. Angst, wrok, onzekerheid, stress, depressie, schaamte, schuldgevoel, trauma, uitstelgedrag en/of ontkenning domineren. Het leven kan soms, zowel privé als zakelijk, als een strijd aanvoelen.
Shift proces
Vanuit 5D kun je de ‘lagere’ dimensies en dus die lagere frequenties, waarnemen. Andersom is dit niet het geval. Als je je namelijk nog teveel identificeert met je fysieke, mentale of emotionele lichaam en dus ook met je persoonlijkheid en je relaties (buitenwereld) dan resoneer je nog te laag en blijft het ‘hogere’ onzichtbaar voor je. Dit verklaart waarom je, als je even niet lekker in je vel zit, je je down voelt of laag in je energie zit, soms geen uitweg ziet.
Als je 3D eenmaal hebt verlaten kan je nooit meer terugshiften. Je komt dan altijd in 4D, de transformatie-dimensie. Dat is een ding dat we niet altijd begrijpen. Want hoe komt het dan toch dat er na een periode van flow weer een zwaar gevoel ontstaat en het lijkt alsof je weer terug bij af bent? Dat is een illusie. Je bent nooit weer terug bij af, maar omdat je steeds meer ruimte maakt in jezelf, komt er ruimte voor ‘nieuwe’ oude stukken. Je kan dat zien als een volgend laagje van de ui dat steeds verder afgepeld wordt. Je bent nu een diepere laag aan het doorgronden. En blijft doorgaan, totdat alles geshift is naar het hoger bewustzijn en 3D als zodanig niet meer bestaat. Je bent dan volledig geascendeerd naar een volgend level.

Wat is dan 4D?

Als je bewustzijn groeit vanuit 3D en je krijgt steeds meer besef van waar je je energetisch bevindt, is jouw shift begonnen. Door zelfreflectie groeit je zelfkennis en zal je de muren van je mentale gevangenis steeds duidelijker kunnen zien. Je doorziet hoe je jezelf misleidt en saboteert, wat voortdurend heeft geresulteerd in beperkende overtuigingen, barrières en blokkades in privé en zaken. Het besef hiervan kan zeer confronterend en beangstigend zijn en dit kan resulteren in die bekende terugtrekkende beweging. Je zal dan terug willen naar je vertrouwde maar tegelijkertijd beperkende comfortzone. Maar als je vanaf hier tóch wil shiften naar 5D, ga je vanuit wilskracht en ambitie de confrontatie met je demonen aan. Dit proces of deze transformatie noemen we ook ascentie. En zolang dit proces duurt bevind je je in de transformatie-dimensie, 4D.

HET BELANG VAN GOED SLAPEN EN BEWUST WAKKER WORDEN
Eén van de belangrijkste dingen die je kunt doen om in de vijfde dimensie te blijven (of er dichterbij te komen) is goed slapen (als je moeite hebt met goed slapen, probeer dan een yoga nidra). Tijdens deze diepe rustperioden kun je jezelf namelijk opnieuw afstemmen met je Hogere Zelf. Als die rustperioden abrupt eindigen omdat je wakker schrikt (van een wekker bijvoorbeeld) verstoor je het proces waarbij je bewustzijn weer langzaam afdaalt van hogere niveaus naar de lagere. Dan ben je vervolgens minder goed in staat je vijfdimensionele zelf vast te houden wanneer je wakker bent. Voor je lijf en geest is het dus fijn om het proces van ontwaken te vertragen. Als het even kan, laat die wekker dan uit staan. Of ontwaak met behulp van een lichtwekker.
 
BERICHTEN UIT JE DROMEN
Als je eenmaal wakker bent, blijf dan even rustig liggen om weer te ‘aarden’ en aan te komen in het hier en nu. Schrijf dan de dromen op die je hebt onthouden van die nacht. Deze kunnen belangrijke berichten voor je bevatten. Ook al zie je de symboliek niet meteen; je dromen vastleggen zorgt ervoor dat je ze niet vergeet en ze nog even kunnen ‘rijpen’ voordat hun boodschap je helemaal duidelijk wordt.
OEFENING: KOOI VAN FARADAY
Om jezelf nog extra te beschermen voor het slapengaan en om energetisch ‘bereikbaar’ te blijven tijdens je slaap, kan je ook een ‘kooi van Faraday’ rond je bed visualiseren. Dat is een omsloten ruimte waarin elektrische velden niet kunnen binnendringen. De oefening is heel simpel, maar vergt wel goede concentratie: leg je handen op je hart. Beweeg ze vervolgens van je lichaam af, alsof je zachtjes een draad uit je hart trekt. Houd je handen open en strek je armen volledig uit. Visualiseer dan dat je een ‘kooi van Faraday’ creëert, met de intentie dat die daar tot de volgende ochtend blijft staan.
EMOTIONELE BLOKKADES
De emoties die je energieveld het meest blokkeren zijn wrok, angst, onzekerheid, frustratie en ontkenning. Ze zijn vaak polariserend en houden je vastgeklemd in negativiteit; die van jezelf of een ander. Maar: je emoties krampachtig ontkennen zorgt natuurlijk net zo goed voor blokkades. Erken ze, doorvoel ze, onderzoek ze. Wees geduldig met jezelf. Vanzelf zal er dan afstand ontstaan tussen je hogere zelf en de emoties en kun je ze makkelijk weer laten gaan.
VERMIJD EXTERNE ENERGETISCHE EN EMOTIONELE BLOKKADES
Er zijn tegenwoordig allerlei onzichtbare stoorzenders die jouw energiefrequentie de hele dag willen verlagen. Denk aan het residu van hoogvliegende vliegtuigen, die stoffen bevatten die schadelijk zijn voor al het leven op aarde. Of aan de straling die van je telefoon en andere elektronische apparaten afkomt. Wees hier alert op en ga er zo wijs mogelijk mee om.
MEDITATIE BRENGT JE IN HET NU
Leven vanuit 5D gaat voor een groot deel over bewustzijn. Als jouw energiefrequentie hoger wordt, word je vanzelf gevoeliger voor subtiele veranderingen om je heen. Meditatie is één van de beste manieren om die aanwezigheid te oefenen. Als je elke dag een stil moment inplant om alleen maar ’te zijn’, kun je uiteindelijk ook in alledaagse situaties makkelijker terugvallen op die rust. Bovendien helpt mediteren je om bepaalde inzichten te ‘integreren’. Zo bewaar je het evenwicht tussen alle energiecentra in je lichaam, tussen lichaam en geest, en tussen jou en je omgeving.
ZIE SCHOONHEID IN ALLES EN VERHOOG JE FREQUENTIE
Zoek overal de schoonheid in. In dingen die overduidelijk adembenemend voelen, maar ook in kleine, alledaagse momenten. Iets moois zien wekt dankbaarheid op en brengt je terug naar het hier en nu; twee dingen die je energiefrequentie direct verhogen.
LEER VERTROUWEN
In de meest uiteenlopende situaties kan je je vertrouwen oefenen en verdiepen. Zelfs door geen eigen shampoo mee te nemen naar een hotel, of je bord niet overvol te laden bij een buffet! Vertrouw erop dat er genoeg zal zijn voor je. Als je ergens in de rij staat en iemand heeft haast, laat diegene dan voor. Beantwoord de omstandigheden die zich voordoen zo open en gewillig mogelijk. Vertrouwen krijgen in jezelf en het verloop van de dingen is een proces. Bovendien betekent vertrouwen niet hetzelfde als geloven dat alles altijd goed zal komen of gaat hoe jij dat wilt. Het betekent simpelweg dat je je overgeeft en er óók op vertrouwt dat als iets ‘mis’ gaat, dat zo moest zijn. En dat jij vervolgens aangereikt krijgt wat je nodig hebt, om jezelf weer te herpakken.

HERKEN JE DIT?

 • “Ik weet dat ik het wil en ik weet dat ik het kan, maar ik durf niet.”
 • “Ik wil zo graag rust in mijn hoofd.”
 • “Ik wil me zo graag gewoon goed, energiek, gelukkig en geliefd voelen.”
 • “Ik wil graag dit jaar mijn doelen echt gaan realiseren, zonder zelfsabotage of blokkades.”
 • “Ik wil volgend jaar niet op dezelfde plek staan, ik wil nu verder om eens te zien wat er in mijn leven nog allemaal mogelijk is.”
 • “Ik wil van die eeuwige angst en stress af en meer lef hebben om nieuwe dingen te doen en nieuwe mensen te ontmoeten.”
 • “Ik wil loskomen van mijn verleden in 3D en sterk aankomen in 5D”

Jaarprogramma 'VAN 3D NAAR 5D'

 • Onbeperkt toegang tot alle modules
 • Helen van jezelf
 • Voorkomen van angst, stress, depressie & burn-out
 • Vinden van je passie en missie
 • Groeien in je spiritualiteit
 • Energie & kwantumveld
 • Resoneren met geluk en succes
 • Van Reageren naar Creëren
 • Shiften naar het hogere bewustzijn
Stacey Seedorf
Stacey Seedorf5D HighPerformance trainer/coach