SuccesPlan2019

  • Carrière-switch maken
  • Eigen baas worden
  • Een boek schrijven
  • Een studie/cursus volgen
  • Coach/trainer worden
  • Een relatie krijgen
  • Gezonder leven
  • Afvallen

En dit zijn dan nog maar een paar ambities, plannen, dromen, voornemens of wensen die je kan hebben en waar je nu al zo lang over nadenkt. Maar hoe lang ga je hierover blijven nadenken? Hoeveel tijd denk je hier nog voor te hebben en waarom wacht je zo lang eigenlijk? Wat houdt je tegen?

Of ben je jezelf nu al heel lang een beetje in de maling aan het nemen en noem je het wel, maar wil je het eigenlijk helemaal niet?

Of wil je het juist wel echt heel erg, maar lijkt het steeds maar niet te lukken, komt er steeds iets tussen of weet je omgeving je er toch steeds van te overtuigen dat het je niet zal lukken? Geen zorgen hoor, je bent hier niet alleen in. Onderzoek heeft aangetoond dat 70% van de mensen met ambitie, hier in de praktijk nooit gehoor aan zullen geven. Ze kampen hun hele leven met de bekende vraag: ‘What if…?’.

Het grote probleem hier is het stellen van dat doel zelf; hoe graag wil je dat doel bereiken en waarom wil je dat doel bereiken. Deze laatste, de waarom, is nog de belangrijkste vraag die je jezelf altijd moet stellen bij het bepalen van een doel. In de waarom zit namelijk de motivatie en zonder voldoende motivatie zal elk doel onhaalbaar blijken te zijn. Zonder voldoende motivatie zal elke kleine tegenslag of twijfel, op weg naar je doel, genoeg zijn om de focus kwijt te raken. Zonder motivatie en focus zal je doel snel weer onzichtbaar zijn en die stuurloosheid zal ervoor zorgen dat je direct terugvalt in de routine die je had voordat je het doel gesteld had. Je zal allerlei redenen en excuses weten te bedenken waarom het doel achteraf toch niet zo belangrijk was en je bent weer helemaal terug bij af.

Om een doel te bereiken, waarvan je weet dat die belangrijk is voor je werk, carrière of gezondheid, zal je focus hierop strak moeten zijn en ook blijven. En dat is in onze drukke en turbulente manier van leven, niet heel simpel. Er zijn zoveel afleidingen en verleidingen, dat we ongemerkt op de automatische piloot gaan en verzanden in routine en gewoontes. Doelen bereiken betekent juist verandering en loskomen van gewoontes en dat lukt maar zelden op eigen kracht. Kijk maar terug op je leven en je moet toegeven dat de praktijk uitwijst dat proberen doelen te bereiken in je eentje haast niet te doen is?

En dit is waar het State of Mind Network SuccesPlan een grote rol in kan spelen; het bewaken van jouw doel en ervoor zorgen dat je focus strak op jouw doel gericht blijft. We doen dit met een strak, efficiënt en op maat gemaakt jaarplan, die we onderverdelen in maanden. Hiermee vergroten we het aantal successen per jaar en zorgen we ervoor dat je ambitie, motivatie en focus niet verslappen. Sterker nog, die groeien alleen maar meer, omdat elk behaald succes je meer zelfvertrouwen zal geven.

Het State of Mind Network SuccesPlan is een van de meest populaire jaartrainingen. Het gaat verder dan het hebben van voornemens en hopen dat je die volhoudt. Nee, het gaat om het stellen van de juiste doelen en de garantie dat je die zal bereiken!

Weet waar je aan begint, want het zal wel investeringen en opofferingen van je vragen. Investeren in tijd, energie en kosten, opofferingen in de confrontaties met al je verleidingen.

Maar hoe trots zal je op jezelf zijn als je na een jaar iedereen in je omgeving voorbij bent gestreefd en wel de carrière-switch hebt gemaakt? Of dat je wel je eigen zaak bent begonnen? Of dat je wel gezonder bent gaan leven, enthousiast sport en net zoveel bent afgevallen als je je had voorgenomen? Wat zullen de mensen nu zeggen die altijd zeiden dat je het toch niet zou kunnen en dat het je niet zou gaan lukken? Dat jaar van bikkelen en op alle manieren investeren in jezelf en werken aan jezelf, heeft zich dan al lang en breed terugbetaald!

EN…

Dit jaar zal je niet alleen deze gestelde doelen brengen maar het gegroeide zelfvertrouwen zal je voor de rest van je leven meenemen in het bereiken van wat je maar wilt, op elk vlak. Zowel prive als zakelijk zal je kunnen bouwen op datgene dat je hebt geleerd tijdens het State of Mind Network SuccesPlan.

We wensen je nu alvast veel succes en vooral veel plezier!

 

Trainer: Stacey Seedorf