Dominique van der Zanden

 

 

Aanbod:

Titel :               Introductie Chakra Journey & Tantric Dance

Subtitel:          Conscious movement voor meer levensenergie

 

Normaal gesproken geef ik alleen trajecten van 3 maanden, speciaal voor leden van State of Mind Network heb ik een uniek aanbod samengesteld bestaande uit 3 sessies van 1,5 uur.

Je kunt deze sessie 1 op 1 boeken of met zijn tweeën (dit kan je partner zijn, maar kan ook een vriend/vriendin zijn) . De prijs blijft hetzelfde, ook als je met zijn tweeën komt.

 

Na deze sessies voel je

 

✅ meer verdieping & verbinding met jezelf

✅ het vrij stromen van je levensenergie

✅ meer stabilteit, en kan je beter je grenzen aangeven

✅ groei en belichaming van je leiderschap en je overgave

✅ het leven van je volledige potentieel

 

3 sessies van 1,5 uur

Investering: Normaal € 600,- Speciale actie prijs:    525 euro

 

 

Hieronder leg ik de tools uit die ik gebruik tijdens de sessies:

 

Chakra Journey

 

Wil jij nog meer in verbinding komen met jouw lichaam? Wil jij voelen wat er ruimte wil krijgen of aandacht nodig heeft in je emoties?  In de chakra journey reis je door 6 van de 7 chakra’s en activeer je jouw energie lichaam. In een soort actieve meditatie op muziek gebruik je je adem, lichamelijke beweging en je stem.

 

Zo verbind je je nog meer met je energielichaam en maak je met je ogen dicht, of met een blinddoek op, een innerlijke reis. Zo ontstaat er nog meer energie circulatie. Resoneert dit? Dan is deze workshop echt wat voor jou. Na deze innerlijke reis is er een pauze, na de pauze gaan we over tot de Tantric dance introduction.

 

 

 

Introductie Tantric Dance

 

Tantric Dance is een speelse en creatieve manier om te ontdekken hoe je nog meer kan groeien in je leiderschap en ook om te ontdekken hoe jij je kan overgeven aan wat is en te ontvangen.

 

Het is een dans van het mannelijke & het vrouwelijke wat we allebei in onszelf hebben. En constant in beweging is…. Door deze dans wordt je je bewust van je stroming of juist waar er nog wat blokkades zitten in jezelf.

 

De ontvanger heeft een blinddoek op of de ogen dicht om zo nog meer te kunnen voelen en vanuit het lijf te gaan bewegen. De leider creëert de dans en de volger volgt. Zo brengen we energie in beweging. TD is een hele fijne en zachte en ook leuke manier om nog meer over jezelf te weten te komen.

 

 

Hoe kun je je aanmelden?

 

Je kunt een mail sturen naar: info@stateofmindnetwork.com en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

 

 

Vind je het allemaal nog wat spannend, dan kunnen we sowieso even bellen en anders kan je je ook geheel vrijblijvend inschrijven voor mijn nieuwsbrief, zodat je op de hoogte gehouden wordt wanneer ik een volgend evenement of workshop organiseer.

 

Ook dan kan je een email sturen naar: info@stateofmindnetwork.com

 

 

 

Voor wie is dit?

 

Misschien herken je jezelf hier wel in, dat je op een gegeven moment op een punt in je leven staat, en je je afvraagt:

 

Waar verlang ik naar?

Wat wil ik nu echt?

Waar heb ik zin in?

 

Maar door alleen maar in je hoofd te gaan zitten, kom je niet echt verder. De antwoorden zitten allemaal al in ons lichaam. En soms zit je zelfs zo in je hoofd, dat je helemaal niet meer kan voelen wat er in je lichaam gebeurt.

 

Beweging brengt stroming, sensaties en impulsen met zich mee. Het maakt het gemakkelijker om opnieuw te luisteren naar de signalen van ons lichaam. Ook helpt adem en geluid hierbij.

 

Je bent altijd welkom in mijn workshops en in mijn trajecten.

 

Ik ben er voor de:

 

Spirituele Ontdekkers: Mijn trajecten en workshops zijn geschikt voor mensen die op zoek zijn naar spirituele groei en zelfontdekking en voor als je wilt ontdekken hoe innerlijke energie werkt en hoe je kunt zijn met alles wat er is.

 

Zoekers van Balans:  Als je wilt leren hoe je meer evenwicht en rust in je leven kunt vinden, of dat nu betekent dat je je emoties, je gedachten of je lichaam beter in balans wilt brengen.

 

Liefhebbers van Zelfexpressie: Mensen die graag hun emoties en creatieve energie willen uiten.  Zowel mijn trajecten als mijn workshops bieden een veilige ruimte voor zelfexpressie en persoonlijke groei.

 

Stressverminderingszoekers: Voor iedereen die op zoek is naar manieren om stress te verminderen en te ontladen en zich ontspannen te voelen. Je leert technieken om kalm te blijven in stressvolle situaties.

 

Openminded Individuen: Voor iedereen die nieuwsgierig is en bereid is om nieuwe dingen te proberen en te leren over hen zelf.

 

Koppels op Zoek naar Verbinding: Voor stellen die willen begrijpen hoe ze emotioneel en spiritueel dichter bij elkaar kunnen komen.

 

Mensen met Interesse in Tantra: Dit is ook voor iedereen die wil leren over Tantra en hoe je de principes ervan kan gebruiken om bewuster te leven en diepere connecties te maken.

 

Iedereen die Verlangt naar een Diepere Connectie met Zichzelf en Anderen: De sessies die ik geef en de workshops bieden de mogelijkheid om een diepere en meer authentieke connectie te maken, zowel met jezelf als met anderen.

 De workshops zijn geschikt voor mensen vanaf 18 jaar en voor alle fitnessniveaus, omdat ze gericht zijn op persoonlijke groei en niet op fysieke prestaties.

 

 

 

Waarom gaat mijn training/methode de prospect helpen?

 

Mijn training en methoden helpt mijn klanten, omdat ze diepgaande technieken en inzichten bieden om emotioneel, spiritueel en fysiek welzijn te bevorderen. Door chakra’s te verkennen en tantrische dans te ervaren, kunnen ze hun energie in balans brengen, stress verminderen, innerlijke rust vinden en een diepere verbinding met zichzelf en anderen tot stand brengen.

 

Het zorgt voor het vrij stromen van levensenergie. Maar ook voor meer stabiliteit en voor het duidelijk aangeven van je grenzen.

 

Nog even op een rijtje, mijn traject zorgt voor:

 

Diepgaande Zelfontdekking: Deze workshops bieden deelnemers de mogelijkheid om diep in zichzelf te duiken, hun eigen innerlijke wereld te verkennen en hun unieke potentieel te ontsluiten.

 

Emotionele Heling: Ze zullen leren hoe ze emotionele blokkades kunnen identificeren en helen, waardoor ze een gezondere emotionele balans en welzijn kunnen bereiken.

 

Verhoogd Zelfbewustzijn: De training zal deelnemers helpen bewuster te worden van hun eigen gedachten, gevoelens en gedragingen, wat hen in staat stelt om bewuste keuzes te maken en negatieve patronen te doorbreken.

 

Betere Interpersoonlijke Relaties: Door meer in contact te komen met hun eigen emoties en energie, kunnen deelnemers ook betere relaties opbouwen met anderen, omdat ze empathischer en meer gegrond zijn.

 

Stressvermindering en Ontspanning: De aangeleerde technieken zullen deelnemers in staat stellen stress te verminderen en diepe ontspanning te ervaren, wat hun algehele gezondheid en welzijn zal bevorderen.

 

Verbeterde Zelfexpressie: Ze zullen leren hoe ze zich op een authentieke en gezonde manier kunnen uiten, zowel verbaal als non-verbaal, waardoor ze zich vrijer en zelfverzekerder voelen in sociale situaties.

 

Levensenergie en Vitaliteit: De workshops kunnen helpen bij het ontwaken en kanaliseren van levensenergie (prana) voor een groter gevoel van vitaliteit en levenslust.

 

Een community van Gelijkgestemden: Deelnemers zullen zich aansluiten bij een gemeenschap van gelijkgestemde individuen die ook bezig zijn met persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling, waardoor ze een waardevol ondersteuningsnetwerk krijgen.

 

Een Nieuwe Levensbenadering: Ze kunnen leren hoe ze bewuster en doelgerichter in het leven kunnen staan, met een groter gevoel van betekenis en richting.

 Een Gevoel van Eenheid en Verbondenheid: Ten slotte zullen de workshops hen helpen om een dieper gevoel van eenheid en verbondenheid met het universum als geheel te ervaren.

 

 

 

Wat zijn chakra’s en waarom zijn ze belangrijk?

 

Het woord “chakra” betekent letterlijk “wiel” in het Sanskriet, wat verwijst naar draaiende energiecentra in het lichaam. Er worden meestal zeven hoofdchakra’s erkend, die langs de wervelkolom van de basis tot de kruin liggen. Elk van deze chakra’s wordt geassocieerd met bepaalde fysieke, mentale, emotionele en spirituele eigenschappen.

Hier zijn de zeven hoofdchakra’s en hun algemene associaties:

 • Wortelchakra (Muladhara): Dit chakra bevindt zich aan de basis van de wervelkolom en wordt geassocieerd met overleving, stabiliteit en basisbehoeften.
 • Sacraalchakra (Svadhishthana): Gelegen net onder de navel, wordt dit chakra geassocieerd met emoties, creativiteit, verlangens en seksualiteit.
 • Zonnevlechtchakra (Manipura): Dit chakra bevindt zich boven de navel en wordt geassocieerd met wilskracht, zelfvertrouwen en persoonlijke kracht.
 • Hartchakra (Anahata): Gelegen in het hartgebied, vertegenwoordigt dit chakra liefde, mededogen, vergeving en emotionele balans.
 • Keelchakra (Vishuddha): Dit chakra bevindt zich bij de keel en staat voor communicatie, zelfexpressie en waarheid.
 • Voorhoofdchakra (Ajna): Ook bekend als het derde oog, zit dit chakra tussen de wenkbrauwen en wordt geassocieerd met intuïtie, inzicht en spirituele bewustwording.
 • Kruinchakra (Sahasrara): Het hoogste chakra, gelegen bovenaan het hoofd, vertegenwoordigt eenheid, spirituele verbinding en bewustzijn.

Het concept van chakra’s wordt vaak gebruikt in yogabeoefening, meditatie, tantra en de holistische geneeskunde om de balans en stroming van energie in het lichaam te bevorderen. Elke chakra wordt geassocieerd met bepaalde kleuren, mantra’s, elementen en yogahoudingen die kunnen helpen bij het harmoniseren van de energieën in het lichaam en de geest.

 

 

Hoe kan tantric dance bijdragen aan mijn persoonlijke groei?

 

Tantrische dans kan op verschillende manieren bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling. Het is een spirituele en fysieke praktijk die elementen van beweging, ademhaling, mindfulness en zelfexpressie combineert. Hier zijn enkele manieren waarop tantrische dans je persoonlijke ontwikkeling kan bevorderen:

 • Zelfbewustzijn: Tantrische dans nodigt je uit om diep in jezelf te kijken en je bewust te worden van je lichaam, emoties en gedachten. Door bewuste bewegingen en ademhalingstechnieken te gebruiken, kun je jezelf beter leren kennen en begrijpen.
 • Zelfexpressie: Tantrische dans moedigt je aan om jezelf vrijelijk en zonder oordeel uit te drukken via je lichaam en bewegingen. Dit kan je helpen om je emoties te uiten, spanningen los te laten en je creatieve energie te laten stromen.
 • Verbinding met je lichaam: In onze moderne maatschappij zijn we vaak geneigd om ons lichaam te negeren of te overbelasten. Tantrische dans kan je helpen om weer in contact te komen met je lichaam, het te eren en te waarderen, en het te gebruiken als een instrument voor spirituele groei.
 • Mindfulness: Bij tantrische dans draait het om het bewust ervaren van het huidige moment. Door je aandacht volledig te richten op je bewegingen, ademhaling en sensaties, kun je mindfulness ontwikkelen, wat kan leiden tot verminderde stress, angst en meer innerlijke rust.
 • Energiebalans: Tantrische tradities geloven in het stromen van levensenergie door het lichaam. Door specifieke bewegingen en ademhalingsoefeningen kun je deze energiestromen balanceren en harmoniseren, wat kan leiden tot een gevoel van welzijn en vitaliteit.
 • Spirituele groei: Tantrische dans heeft een spirituele dimensie en kan bijdragen aan je zoektocht naar zelfrealisatie en verbondenheid met het universum. Door beweging, ademhaling en meditatie te combineren, kun je diepere lagen van bewustzijn verkennen en je spirituele pad verrijken.
 • Zelfvertrouwen: Het beoefenen van tantrische dans kan je zelfvertrouwen vergroten. Na verloop van tijd kun je merken dat je je vrijer en zelfverzekerder voelt in je lichaam en jezelf beter leert accepteren zoals je bent.
 • Emotionele heling: Door middel van beweging en ademhaling kun je vastzittende emoties en spanningen in je lichaam loslaten. Dit kan leiden tot emotionele heling en een gevoel van opluchting en bevrijding.

Het is belangrijk op te merken dat tantrische dans vaak wordt beoefend binnen een bredere context van spirituele tradities. Als je geïnteresseerd bent in het verkennen van tantrische dans, is het een goed idee om een gekwalificeerde leraar te vinden die je kan begeleiden en adviseren over de juiste technieken en benaderingen.

 

Is deze workshop geschikt voor beginners?

De workshops en trajecten  staan open voor alle niveaus, inclusief beginners.

 

 

Wat kan ik verwachten van deze workshops?

 

Tantric dance is een vorm van bewegingskunst die geworteld is in de Tantrische filosofie en spirituele tradities uit India. Het combineert beweging, ademhaling, meditatie en ook aanraking om een diepere verbinding met het lichaam, de geest en de spirituele dimensie te bevorderen. Hier zijn enkele dingen die je kunt verwachten van een ervaring met tantric dance:

 • Beweging en Expressie: Tantric dance omvat vaak vrije, expressieve bewegingen van het lichaam. Je wordt aangemoedigd om op een intuïtieve manier te bewegen, los te laten en je lichaam te laten leiden in plaats van je te laten leiden door gedachten of verwachtingen.
 • Bewustzijn van het Lichaam: Tantric dance moedigt je aan om diep contact te maken met je lichaam en bewust te worden van de sensaties, gevoelens en spanningen die erin aanwezig zijn. Dit kan helpen om blokkades los te laten en energetische stroming te bevorderen.
 • Ademhaling: Ademhaling is een essentieel onderdeel van tantric dance. Je leert hoe je je adem kunt gebruiken om de energie door je lichaam te laten stromen en om een diepere verbinding met jezelf te creëren.
 • Sensuele Energie: Tantrische filosofie benadert het leven met een holistische kijk, inclusief de sensuele en seksuele aspecten. Tantric dance kan helpen om een gezonde relatie met je eigen lichaam en sensualiteit te ontwikkelen, zonder schaamte of oordeel.
 • Meditatie in Beweging: Tantric dance kan ook dienen als een vorm van meditatie in beweging. Door je volledig te concentreren op je bewegingen, ademhaling en sensaties, kun je een staat van mindfulness en innerlijke rust bereiken.
 • Zelfexpressie en Vrijheid: Tantric dance is een plek waar je jezelf kunt uiten zonder beperkingen. Het gaat erom je eigen unieke bewegingsvorm en stijl te vinden, zonder je zorgen te maken over hoe anderen het waarnemen.
 • Verbinding met de Ander: Tantric  dance wordt beoefend met een partner. Dit kan helpen om een diepere verbinding en communicatie tussen twee mensen te bevorderen, zonder dat dit per se een romantische insteek heeft. Je danst de dans van de polariteiten. Het mannelijke(leiden) en het vrouwelijke(overgave).
 • Innerlijke Transformatie: Hoewel de ervaring voor iedereen anders zal zijn, is het doel van tantric dance vaak om innerlijke transformatie en bewustwording te bevorderen. Dit kan leiden tot een groter gevoel van welzijn, zelfacceptatie en spirituele groei.

Het is belangrijk op te merken dat tantric dance een diepgaande en persoonlijke ervaring kan zijn. Als je geïnteresseerd bent in het proberen van tantric dance, zoek dan naar workshops, leraren of gemeenschappen die ervaring hebben met deze praktijk en zorg ervoor dat je je comfortabel voelt bij de benadering en filosofie die ze volgen.

 

 

Hoe kan ik de geleerde technieken toepassen in mijn dagelijks leven? –

 “Na de workshops zul je merken dat je veel geleerd hebt over jezelf en je energie.

Je kunt de dingen die je leert, toepassen en gebruiken in je dagelijkse leven. Bijvoorbeeld, als je gestrest bent, kun je ademhalingsoefeningen doen die je hier leert om jezelf te kalmeren. Ook kun je proberen om aandachtiger te zijn voor je gevoelens en gedachten in je dagelijkse leven.”

 

Wat is de community en ondersteuning na de workshops?

 Uiteraard is er de community van State of Mind Network en tevens kun je jezelf geheel vrijblijvend op mijn email lijst zetten. Je wordt dan helemaal op de hoogte gehouden van alle events en workshops die ik geef. Heb je vragen aan me kan je me ook altijd een email sturen of een DM.

 

Hoe kan ik mijn persoonlijke groei meten of volgen na de workshops? –

 

“Om te zien hoeveel je groeit, is het handig om een soort (ingesproken)dagboek bij te houden waarin je opschrijft wat je hebt geleerd en hoe je je voelt. Dit helpt je om te onthouden en te zien hoe ver je bent gekomen. We geven je ook manieren om na te denken over jezelf en te kijken naar wat je hebt bereikt.”

 

 Welke praktische voordelen bieden de workshops?

 

“Verbeterde stressbeheersing, verhoogde energie, verbeterde concentratie, meer verdieping in de relaties meer zelf kennis en een groter gevoel van welzijn in het dagelijks leven. Deze voordelen kunnen leiden tot een productiever, gelukkiger en gezonder leven.”

 

Wil je wat meer over je eigen reis vertellen?

 

Life is a beautiful journey…..

Ben jij klaar voor de reis naar binnen? Ben jij er klaar voor om jezelf nog beter te leren kennen? De taal van het lichaam nog meer of weer te verstaan?
Je hoofd en je lichaam nog meer met elkaar in verbinding te brengen? Meer te gaan ‘voelen’ en uitspreken wat er in je leeft ? Te gaan voelen wat je grenzen zijn en vanuit welke plek deze komen? En ze te onderzoeken?
En aan de andere kant welke blokkades je tegenhouden om in je potentieel te gaan staan?

Toen ik vorig jaar 39 werd had ik mijzelf voorgenomen om is wat dieper in mijzelf te gaan graven omdat ik niet helemaal lekker in mijn vel zat. Ik had al heel lang fysieke klachten die niet weg wilde (oa door een fietsongeluk) hele hardnekkige beperkende overtuigingen en gewoontes die ik al heel lang bij me droeg maar ik voelde dat ie me niet meer diende. Mentale en emotionele disbalans en chakra’s die uit balans waren. Dus ik ben een opleiding gaan volgen om Holistisch Movement Coach te worden.

De ‘innerlijke reis’ die ik gemaakt heb het afgelopen jaar heeft me veel mooie inzichten gegeven. Ik heb kennis opgedaan over hoe wij als mens in elkaar zitten en hoe onze geest en lichaam en ziel onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Door deze kennis op mijzelf toe te passen ben ik los van een aantal oude gewoontes en patronen. Ik kan mijn grenzen veel beter aangeven en aanvoelen en voelen wat ik nodig heb. En kan mijzelf weer beter dragen met alles wat ik voel en ervaar. Ik voel meer rust, liefde en compassie ook voor de mensen om mij heen. Ik heb geleerd mijn energy in motion(ook wel emoties) op een veilige manier te kunnen ontladen en uiten zodat ik het zo min mogelijk opsla in mijn lichaam/systeem. Ik help jou graag met het voelen van jezelf en meer connected zijn met je chakra’s. En te kijken waar jouw blokkades zitten en te voelen wat er nodig is om die op te heffen zodat er weer meer ruimte is voor een fijne stroming van energie. Ik maak gebruik van muziek, dans en movement (eventueel tantric dance als jij hiervoor open staat) ontladings oefeningen en aanraking, ademtechnieken en meditaties en het gebruiken van je stem hierbij.

Alles in overeenstemming met jou. Het is belangrijk dat jij je veilig voelt zodat je je kan openstellen voor je inner-world en alle wijsheid die al in je zit.

Mocht je nadat je dit hebt gelezen interesse hebben in een kennismakingsgesprek om te kijken of wij iets voor elkaar kunnen betekenen dan kan je een email sturen naar info@stateofmindnetwork.com

Ik heb enorm veel zin in deze reis als coach & teacher en kijk er naar uit om jou mogen ontmoeten en een stukje mee te lopen op jouw pad naar meer persoonlijke groei en leven vanuit jouw kern en volle potentie.

 

Waar loop jij nog tegen aan en hoe los je dit op?

 Ik loop tegen heel veel weerstand aan. Maar ik blijf er heel bewust bij. En probeer te voelen en reflecteren op dat stuk wat naar boven komt. Ik kijk ernaar en vraag aan mijzelf wat het nodig heeft van mijzelf, en als ik het zelf niet weet of kan schakel ik ondersteuning en hulp in. Daar waar het oncomfortabel word daar ligt ook de groei.